Ken je mij

‘Ken je mij? Wie ken je dan?
Weet jij mij beter dan ik?
Ken je mij? Wie ben ik dan?
Weet jij mij beter dan ik?’

Dit is het begin van een prachtig nummer van Trijntje Oosterhuis, geschreven door haar vader. Het nummer raakte me diep. Ik zal jullie vertellen waarom.

De inhoud van de tekst zou ik vroeger, voor mijn groeipijn-lijke periode, beluisterd hebben als dat (letterlijk) iemand buiten je jou beter kent dan jij jezelf zou kennen. Dat je daar je antwoorden kunt vinden.

En dat is precies wat ik jarenlang gedaan heb, de macht buiten mezelf gelegd. Afgestemd op een ander. De ander daarmee belangrijker maken dan mezelf.

Maar nu, na jaren groeipijn processen door te zijn geweest en nog steeds aanga, beluister ik dit nummer heel anders.

Dat we zelf de wijsheid in onszelf kunnen vinden, door ons te verbinden met het goddelijke/ het hogere weten. Noem het je intuïtie, je voelen, en dus je weten van binnen ‘aan’ zetten. Je verbinden met je eigen diepe en immense kracht. En dan kun je jezelf de vraag stellen of je jezelf kent… Wie ken je dan?

Beluister hier het nummer.


Het leven gaat niet altijd over rozen. Ook ik ben er niet op die manier gekomen. Maar als je dan wel bereid bent om jezelf bij elkaar te rapen, en ervoor te gaan. Dan gebeuren er ook magische dingen. En zoals hierboven ook weer blijkt: antwoorden komen dan vanzelf. Als je durf te voelen. Het onvermijdelijke aangaan, met een lach en een traan.

Ben jij bereid om door je groeipijn heen te gaan of wil je ontdekken of een coachtraject iets voor jou is? Neem gerust even contact met me op. Vul dan dit formulier in of bel met: 06-13644002.