Familieopstellingen

Een familieopstelling is een manier van systemisch werken en kan jou helpen inzicht te krijgen in waarom je dingen doet zoals je ze doet. Bijvoorbeeld als je geregeld gedoe in je werk of relaties ervaart. Of je zit al een poos niet lekker in je vel, alles kost je teveel energie, je loopt leeg. Of: je hebt een droom (werk, liefde, project, enz.) maar je durft de stap telkens niet te nemen. Er lijkt iets je in de weg te staan.

De oorzaak hiervan kan in jouw ‘systeem’ van herkomst liggen. Een familieopstelling is een krachtige en uiterst effectieve manier om het onderbewuste inzichtelijk te maken en aan de slag te gaan met jouw (onbewuste) blokkade.

Tijdens een familieopstelling kijk je, onder begeleiding van mij, naar personen en (onbekende) gebeurtenissen binnen jouw familiesysteem die met elkaar verbonden zijn en van invloed kunnen zijn op het heden.

Je hoeft hiervoor niet je familie mee te nemen, je familieleden hoeven niet eens meer te leven en ook hoef je niets bewust te weten van de gebeurtenissen in je familiesysteem. Jouw lichaam herinnert zich alles, ook al weet jij het niet met je mind.

Marjo & systemisch werken: Ik begeleid je bij de weg naar binnen. Ik vind het een krachtige, helende methode om jou te helpen van de blokkade naar de beweging. In plaats van over de blokkade te praten en deze te analyseren, help ik jou met een opstelling deze te (door)voelen. We dragen alle antwoorden al in onszelf, ook jij. Maar soms is de weg ernaartoe geblokkeerd.Je lichaam herinnert zich alles. Misschien voel je diep vanbinnen een signaal, maar durft je het niet te geloven, te bespreken, erop te vertrouwen. Het hoeft slechts ‘aan het licht gebracht te worden’. Ik werk graag vanuit de essentie, de kern, in dat wat er gezien/gevoeld/ervaren mag worden. Daarop vertrouw ik op mijn gevoel en intuïtie.

Wat zijn zoal de effecten van een familieopstelling?

  • Bewustwording: onbewuste, weggedrukte of onuitgesproken gevoelens worden blootgelegd waardoor jij je bewuster wordt wat er daadwerkelijk in je leeft wat je blokkeert, beperkt en/of energie kost. Door dat bewuster te ervaren en te (h)erkennen ben je in staat verantwoordelijkheid te nemen voor jouw aandeel. En dan kan er eventueel ook iets geheeld of getransformeerd worden.
  • Inzicht vergroten: een familieopstelling zorgt ervoor dat je jouw thema’s beter kunt plaatsen en begrijpen.
  • Nieuw perspectief: na een familieopstelling kun je een heel nieuw perspectief ervaren op jezelf, jouw ontwikkeling en jouw relaties. Het kan dus een krachtige start zijn van een proces van heling en verwerking.

Data:

  • – Vrijdag 19 juli 13:00 – 16:30 uur
    – Vrijdag  26 juli 13:00 – 16:30 uur
    – Vrijdag 23 augustus 9:30 – 13:00 uur

Kosten: €75,- inclusief btw.

Locatie: Praktijk Quink-slag, Voltweg 1 te Elst.

Voor maximaal 5 personen is er plek. Ik kies er bewust voor om de groepjes klein te houden. Dan is er veel tijd per persoon en de vraagstukken, iedereen komt aan bod. Zowel als vraagsteller en als representant. Daarbij geven mensen terug dat ze het juist heel prettig vinden dat deze vorm klein en intiem is.

Spreekt je dit aan en wil je ontdekken of deze dag bij je past? Of wil je eerst met mij kennismaken? Vul dan dit formulier in of bel: 06-13644002.

Klantervaring

Daniëlle: Ik ben bij Marjo terecht gekomen vanwege mijn nieuwsgierigheid naar systemisch werk. Ik wilde dit zelf eens ervaren en op deze wijze met een thema aan de slag. Marjo is een hele open en warme persoonlijkheid bij wie ik me direct op mijn gemak voelde. Puur en betrokken. Ze is duidelijk en down to earth, daar houd ik van. Marjo is in staat geweest mij op een subtiele wijze te begeleiden waarbij ik mijn eigen proces doorlopen heb. Met de juiste ondersteuning, vragen en verduidelijking en met haar sterk invoelend vermogen ben ik tot waardevolle inzichten gekomen en heb ik iets kunnen doorbreken. Een soort “interne herordening” zou ik het willen noemen. Confronterend en bevrijdend tegelijk.

Diana: ‘Ik heb Quink-slag en Marjo gevonden omdat ik op zoek was naar familieopstelling. Een workshop van één middag vond ik laagdrempelig, dus me opgegeven. Mijn vraag verbinding met mezelf te kunnen krijgen is gelukt. Het pakte even wat anders uit als een “normale” familie-opstelling omdat ik dissocieerde. Marjo heeft me heel lief geholpen de keuze te maken hier te willen zijn, mezelf te zien en voelen terwijl de tranen over mijn wangen gingen en ik me zo klein voelde. Ik voel me nu niet meer zweverig alsof ik niet in mezelf ben. Ik zie mezelf, ik zie ook anderen bewust, kan voor mijn gevoel beter verbinding maken, omdat ik dat wil!

Thuis had de workshop nog uitwerking. Ik voelde op gegeven moment weer verbinding met mijn (overleden) moeder. Ik was haar “vergeten ” en hiermee mezelf. Ik mis het dat ik bij haar gewoon mezelf kon zijn, veilig. Door deze verbinding voel ik dat weer beetje.

Dankjewel Marjo en vriendin die mij als vrolijk kind vertegenwoordigde.

Tot de volgende keer.’

Klant W.: In een veilige en warme sfeer heb ik bij Marjo een familieopstelling mogen bijwonen. Ik was zowel inbrenger als representant. Het was bijzonder om mee te maken en te ervaren wat zich tijdens zo’n opstelling kan openbaren aan gevoelens en emoties. Marjo begeleidt het proces als een professional, en doet dat op een liefdevolle en respectvolle manier.

Voor mij is er een zaadje geplant om mee verder te gaan!

Iris: ‘Marjo heeft mij begeleid met een opstelling. In eerste instantie ging mijn vraag over mijn ondernemerschap en over knopen doorhakken. Marjo verstaat de kunst om de opstelling op een liefdevolle, maar tegelijkertijd niet vermijdende manier te begeleiden. Wat ik hiermee bedoel, is dat alles aan bod komt en opgesteld wordt wat gezien mag worden. Ik vond het bevrijdend en de opstelling heeft me veel inzichten gegeven. Ik heb respect voor haar intuïtieve gave. Ik beveel Marjo regelmatig aan in mijn vrienden- en kennissenkring en krijg daar ook altijd goede feedback op. Marjo is integer, liefdevol en professioneel. Mooie kwaliteiten voor haar vak!’