, ,

Spiritueel Groeipijn Coach is een logische term

Ga dieper, het zit al in je! Groeipijn is een doorbraak

Hoe lief, aardig en kundig mensen mij ook vinden… Zodra ik zeg dat ik mijzelf een Spiritueel Groeipijn Coach noem, zie ik dat veel mensen beginnen te fronsen of ze moeten zich even herpakken en sommigen verslikken zich ;). En ik heb dan een intern pretje…

En om jou ook te laten glimlachen, deel ik graag met je waarom een Spirituele Groeipijn Coach een heel logische term is voor wat ik doe.

Ik vergelijk mijn werk wel eens met sporten. En als je specifieke doelen hebt, ga je naar een personal trainer. Iedereen vindt het dan normaal dat als je aan je uithoudingsvermogen werkt, je buiten adem raakt of de zweetparels op je hoofd komen te staan. Daarbij is spierpijn ook niets onbekends als je naar een sportschool gaat… En al deze ‘neveneffecten’ vinden niet plaats als je binnen het veilige, gebruikelijke blijft. Ook hierin is de comfortzone een belangrijk punt van aandacht: juist daarbuiten liggen je (fysieke, mentale) groei en de bijbehorende doorbraken.

Als iemand zichzelf persoonlijk ontwikkelt, gaat diegene door Groeipijn heen. Juist een goede coach begeleid je buiten de gebaande paden, buiten je comfortzone. Anders is er simpelweg geen groei en heeft een externe coach ook weinig nut. Want als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. En is dat nou niet precies de reden waarom je aan jezelf wilde werken? En als je er zelf zo gemakkelijk uit kunt komen, had je ook geen coach nodig. Of wel dan?

Maar ik hoor je denken: waarom het woord Spiritueel?

Ook dat heeft een heel simpele uitleg. Enkel Groeipijn coach dekt de lading niet. Want bij een groeipijn coach kun je ook denken aan een coach die kinderen helpt met hun fysieke groeipijn (aan benen enzo).

Wat ik heel specifiek doe is: ik laat je voelen, ervaren en doorbreken wat nodig is, afgestemd op JOU en jouw ziel/hart/essentie. En dat zijn zaken die bij Spiritualiteit horen. Knetter concreet en helder.

Tuurlijk besef ik mij dat er in de wereld heel veel bangeriken/sceptici zijn voor alles wat met spiritualiteit te maken heeft. En deels ben ik het daar mee eens. Het woord kent vele gezichten. Ik houd mij niet bezig met zwarte magie, duistere energieën en vertel je ook nooit wat je moet doen.

Ik houd wel van doorbraken, groei, persoonlijke successen en een gelukkig leven. No Pain, No Gain. Dat geldt in de sportschool net zo goed als in een coachpraktijk. En ik help je met liefde en we maken zelfs een hoop lol. Want persoonlijke groei is gewoon heel erg leuk!

En? Begin je er nou ook een beetje van te glimlachen, net als dat ik dat doe?


Het leven gaat niet altijd over rozen. Ook ik ben er niet op die manier gekomen. Maar als je dan wel bereid bent om jezelf bij elkaar te rapen, en ervoor te gaan. Dan gebeuren er ook magische dingen.

Ben jij bereid om door je groeipijn heen te gaan of wil je ontdekken of een coachtraject iets voor jou is? Neem gerust even contact met me op. Vul dan dit formulier in of bel me: 06-13644002.