,

Gedicht De Uitnodiging

De uitnodiging - Spirituele groeipijn

De uitnodiging – gedicht van Oriah Mountain Dreamer. Spirituele Groeipijn.

Het maakt me niet uit wat je doet voor de kost. Ik wil weten waar je naar hunkert en of je ervan durft te dromen het verlangen van je hart te vervullen.

Het maakt me niet uit hoe oud je bent. Ik wil weten of je het risico wilt lopen er als een dwaas uit te zien voor de liefde, voor je dromen, voor het avontuur van levend zijn.

Het maakt me niet uit welke planeten er in je maan staan. Ik wil weten of je contact hebt gemaakt met de kern van je eigen verdriet. Of je bent geopend door de teleurstellingen van het leven of dat je er door verschrompeld bent. Ik wil weten of je pijn kunt verdragen; van mij en van jezelf, onder haar te verbergen of te verdoezelen.

Ik wil weten of je vreugde kunt voelen, de mijne of die van jezelf.

Of je wild kunt dansen met overgave, tot je vingertoppen van extase vervuld worden. Zonder te manen tot voorzichtigheid, tot realisme, of ons te herinneren aan de beperkingen van het menszijn.

Het maakt me niet uit of het verhaal dat je vertelt waar is. Ik wil weten of je een ander kunt teleurstellen door trouw te blijven aan jezelf, of je verdenking van verraad kunt dragen, zonder verraad te plegen aan je ziel.

Ik wil weten of je trouw kunt zijn en daardoor ook betrouwbaar.

Ik wil weten of je de schoonheid kunt zien, ook al is die niet iedere dag even aangenaam en of je jouw leven kunt laven aan de aanwezigheid daarvan.

Ik wil weten of je met falen kunt leven, het jouwe en het mijne, en toch nog aan de oever van een meer kunt staan, en JA kunt roepen naar het zilver van de volle maan.

Het maakt me niet uit waar je woont en hoeveel geld je bezit. Ik wil weten of je op kunt staan na een nacht van wanhoop en verdriet, moe en gekwetst tot op het bot en toch doet voor de kinderen wat er gedaan moet worden.

Het maakt me niet uit wie je bent of waar je vandaan komt. Ik wil weten of je met mij midden in het vuur kunt staan en niet terug zult deinzen.

Het maakt me niet uit wat of met wie je hebt gestudeerd. Ik wil weten wat er van je overblijft als al het andere wegvalt.

Ik wil weten of je met jezelf alleen kunt zijn en of je werkelijk houdt van het gezelschap dat je hebt op lege momenten. 

(Ik heb een kleine aanpassing aan het gedicht gemaakt: overal waar staat ‘Het maakt met niet uit’ staat er in de originele tekst ‘Het interesseert me niet’.)


Het leven gaat niet altijd over rozen. Ook ik ben er niet op die manier gekomen. En bovenstaande is mij ook zeker niet onbekend. En als je dan, na én mét alles, tóch bereid bent om jezelf bij elkaar te rapen, en er vol voor te gaan. Dan gebeuren er ook magische dingen.

Ben jij bereid om door je groeipijn heen te gaan of wil je ontdekken of een coachtraject iets voor jou is? Neem gerust even contact met me op. Vul dan dit formulier in of bel me: 06-13644002.