,

Spiritualiteit is pijn leiden

Nee, ik maak geen typefout…. Maar pijn lijden klopt ook.

Ik heb nog nooit iemand in mijn praktijk gehad die tegen mij zei: nou Marjo, alles is zo fijn, liefdevol en succesvol in mijn leven. Laten we daar snel verandering in brengen!

 

Ik was laatst bij een Spiritueel café waar de volgende vraag centraal stond: ‘wat is spiritualiteit voor jou?’.

De een zei: ‘voor mij betekent het jezelf diep verbinden met oermoeder aarde en vader zon.’

De ander zei: ‘het is de beste versie van jezelf worden en verbinden met jouw bron.’

Weer een ander zei: ‘Voor mij is het jezelf continue aankijken door de spiegels om je heen. Het is innerlijke kracht.’

En er werd ook genoemd dat ‘spiritualiteit heel erg tastbaar en concreet is. Want alles is energie. Je lichaam, je trui, de radiofrequentie, je drinken.’

Los van het feit dat ik mijn kan vinden in de antwoorden, werd er iets belangrijks niet genoemd: het is ook pijn.

 

Want laten we eerlijk zijn…. Het begint allemaal bij een vorm van pijn en ongemak? Angst, boosheid, woede, verdriet, onmacht, ziekte, verslaving, scheiding, leegte, verwarring, onderdrukking, misbruik, ongeluk, trauma, en nog zoveel meer van deze zaken?

 

Ik vind het leuk je te leren om daarmee om te gaan zodat jij je pijn kunt leiden. En dan kom je inderdaad uit bij jouw bron, kracht, liefde, essentie.

 

Ik vergelijk mijn vak wel eens met sporten. Dat doe je omdat je dat je bijvoorbeeld fit wilt worden, gezonder wilt leven, strakker/lekkerder in je vel wilt zitten en/of je kracht weer wilt ervaren. En die doelen bereik je niet zonder de spierpijn, de bijbehorende zweetdruppels en uithoudingsvermogen. Ook mentaal kun je door heel wat processen heen gaan wil je je doelen ook echt bereiken.

 

Zo simpel is spiritualiteit dus ook. En je doelen behalen ;).

I love it.


Het leven gaat niet altijd over rozen. Ook ik ben er niet op die manier gekomen. Maar als je dan wel bereid bent om jezelf bij elkaar te rapen, en ervoor te gaan. Dan gebeuren er ook magische dingen.

Ben jij bereid om door je groeipijn heen te gaan of wil je ontdekken of een coachtraject iets voor jou is? Neem gerust even contact met me op. Vul dan dit formulier in of bel met: 06-13644002.