,

Onzin! Een coach voor ondernemers

Ik sprak laatst een directeur en hij zegt tegen mij: ‘joh, maar wij wíllen helemaal niet gecoacht worden. Wij hebben al zoveel gezien en meegemaakt, we weten het wel. En veel ‘van mijn soort’ zijn eigenwijs en eigengereid.….. 

In die 17 jaar dat ik met directeuren, ondernemers, leiders werk, heb ik vaker gezien dat het er achter de schermen toch net iets anders gaat dan ervoor. Ik zie dat daadkracht, passie, focus en vastberadenheid geregeld plaats maakt voor onzekerheid en angst. Overigens speelt dat ook bij die directeur die ik sprak. Hij blijkt last te hebben van veel fysieke klachten en slaapt ’s nachts slecht vanwege zijn gedachten over ‘de zaak’. We spraken over zijn moeite met het aansturen van het personeel en de ballen die hij in de lucht moet houden. Hij ervaart het als pittig om personeel in loondienst te hebben en het maakt zijn bedrijf ook wel heel anders dan zijn idee ooit was toen hij het bedrijf startte. Dat maakt dat hij ook vaak twijfelt over zijn vervolgstappen. Vervolgens vertelde hij me dat hij best nog wel wat dromen en doelen heeft (met een mooie grote glimlach), en dat hij zelf degene is die bepaalt hoe leuk de weg is die naar zijn doelen leidt… En voegde daaraan toe dat hij eigenlijk wel snapt om een coach aan de hand te nemen, maar dat hij daar nog niet helemaal voor openstaat. En dat is helemaal oke.

Jezelf anders gaan zien en/of een verandering door willen maken is best spannend. Want dat geeft soms ook (groei)pijn. Daarom begeleid ik directeurenmanagers en vooral de mensen die er helemaal open voor staan. Voor hun persoonlijke groei(pijn). Ik houd ervan om die glimlach (ook wel vaak tijdens en) na het traject te zien als er weer een hoop overwonnen en doorgewerkt is. De vrijheid die men dan ervaart is met geen pen te beschrijven.

Ben jij bereid om door je groeipijn heen te gaan of wil je ontdekken of een coachtraject iets voor jou is? Neem gerust even contact met me op. Vul dan dit formulier in of bel met: 06-13644002.