, ,

Marjo, ik wil niet spiri wiri!

R. komt voor de eerste keer bij mij. Via, via.

Hij wilt leren voelen en zegt dat het hem niet lukt. Maar dat hij wel merkt dat het hem ook veel kost.

Letterlijk en figuurlijk.

Overmatig sporten, gamen, telefoongebruik, vrouwen, vrienden, zorgen voor anderen, Youtube filmpjes, alle afleiding lijkt welkom voor hem. Hij moet altijd maar bezig zijn. R. is zich al best wel bewust van zijn patronen, maar weet zich geen raad in ‘hoe anders?’. Want het lukt hem niet, al jaren niet. Nu z’n geld bijna op is en hij nog maar een minimaal (en echt) leven leidt, komt hij bij mij.

We doen een intake gesprek. Ik stel vooral heel veel vragen om zijn situatie en de kern daarvan in kaart te kunnen brengen, maar ook om tot een heldere en concrete doelstelling te komen.

En ineens aan het einde van het gesprek zegt hij (lichtelijk geschrokken): oh maar Marjo, ik ga niet de spiri wiri kant op hoor!!

Stilte.

Ik vroeg hem: wat betekent spiri wiri voor jou?

R. bleef stil, dacht ook hard na. Want dat wist hij niet zo goed. Maar hij wilt niet gaan zweven of vago vago doen. (… het wordt mij niet duidelijker ;))

Ik vertel dat spiritualiteit voor mij betekent naar binnen gaan, voelen en ervaren, je open stellen. Leren weten wat er in je speelt, in plaats van het het buiten jezelf te zoeken. En dat het iets heel concreets is. En ja, als we het traject aangaan, gaan we dus gegarandeerd spiritueel zijn.

Hij bleef stil. En ik ook.

R. zei na een poosje. En dat is precies wat ik wil


Niet zelden beginnen de coachtrajecten op deze manier. Dat er ineens een soort angst ontstaat. Je staat namelijk aan de vooravond van jouw groeiproces! Je weet niet waar je heen gaat, ondanks de heldere doelstelling, en dat is spannend. De wil van om het proces aan te gaan, dapper te zijn, en je kwetsbaar te tonen, is iets waar de magie begint. De sparkel. Zonder spanning, geen spirit. Zonder groeipijn, geen groeispurt…. En daarom ben ik met veel plezier een Spiritueel Groeipijn Coach.

Ben jij bereid om door je groeipijn heen te gaan of wil je ontdekken of een coachtraject iets voor jou is? Neem gerust even contact met me op. Vul dan dit formulier in of bel met: 06-13644002.